Lazio kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler? – Sarıgöl Gündem Gazetesi

Date:

Galatasaray’ın Şampiyonlar ligi gruplarına kalmasını garantilemesinin ardından muhtemel rakipleri merak konusu oldu. Taraftarlar cimbomun rakipleri hakkında pek çok soru sormaya başladı. Galatasaray’ın 3. torbada muhtemel rakiplerinden olan Lazio, hakkında sorulan, Lazio kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler? Sorularının cevapları haberimiz içerisinde yer alıyor. İşte ayrıntılar…



Milan kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler?

Lazio kimin?

Società Sportiva Lazio, Roma’nın Lazio bölgesinde yer alan bir futbol kulübüdür. 9 Ocak 1900’de İtalyan Ordusu’ndan bazı kişiler tarafından kurulmuştur. Kulübün renkleri mavi ve beyaz, simgesi ise kartaldır. “Biancocelesti” olarak da bilinen kulübün en büyük rakibi AS Roma’dır. Bu iki takım arasındaki rekabet siyasi farklılıklardan da kaynaklanmaktadır. Lazio, maçlarını 82.000 kişi kapasiteli Olimpiyat Stadyumu’nda yapmaktadır.

Kulübün adı Latince “latium” kelimesinden gelmektedir. Bu kelime geniş bir bölgeyi ifade etmektedir. Ancak Lazio, Roma’nın bulunduğu ve İtalya’nın 1948 Anayasası’yla özerkliğe kavuşan 20 bölgeden biri olan Lazio bölgesinin adını almıştır. Kulüp, 1902 yılında futbol şubesini açmıştır. O zamandan beri çeşitli başarılar elde etmiştir.

Lazio, Sergio Cragnotti yönetiminde, Verón, Crespo, Nesta, Stam, Vieri, Claudio López, Fiore, Negro, Couto, Nedved, Simone Inzaghi, Peruzzi gibi yıldız oyuncularla altın dönemini yaşamıştır. Ancak daha sonra ekonomik sorunlar yaşayarak Claudio Lotito isimli bir iş adamına devredilmiştir.

Ekonomik sorunlar nedeniyle başarıları yalnızca İtalya içinde kalmış, bu dönemde 4 kez İtalya Kupası, 4 kez de İtalya Süper Kupası kazanmıştır. Son 10 yılda 6 kupa elde eden Lazio’nun en büyük rakibi Roma ise bu süreçte hiç kupa alamamıştır.

Lazio takımı sahiplik ile değil başkanlık ile yönetilen bir kulüptür. Lazio kulübünün başkanı ise Claudio Lotito olarak karşımıza çıkıyor.

Kadro değeri ve oyuncuları kimler?

Lazio İtalyanın başkenti Roma’nın en büyük iki takımından birisi. Lazio’nun bu sezon piyasa değeri 270 Milyon Euro karşımıza çıkıyor.

İşte Lazio takımının futbolcuları şunlardır:

  1. Ivan Provedel
  2. Luigi Sepe
  3. Alessio Furlanetto
  4. Nicolò Casale
  5. Alessio Romagnoli
  6. Patric
  7. Mario Gila
  8. Adam Marusic
  9. Luca Pellegrini
  10. Mohamed Fares
  11. Dimitrije Kamenovic
  12. Manuel Lazzari
  13. Elseid Hysaj
  14. Nicolò Rovella
  15. Danilo Cataldi
  16. Luis Alberto
  17. Marcos Antônio 
  18. Toma Basic
  19. Matías Vecino
  20. Daichi Kamada
  21. André Anderson
  22. Mattia Zaccagni
  23. Diego González
  24. Jony
  25. Felipe Anderson
  26. Gustav Isaksen
  27. Pedro 
  28. Cristiano Lombardi 
  29. Ciro Immobile
  30. Taty Castellanos

Kaynak: Mehmet Pamuk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related