Kopenhag kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler? – Sarıgöl Gündem Gazetesi

Date:

Galatasaray’ın Şampiyonlar ligi gruplarına kalmasını garantilemesinin ardından muhtemel rakipleri merak konusu oldu. Taraftarlar cimbomun rakipleri hakkında pek çok soru sormaya başladı. Galatasaray’ın 3. torbada muhtemel rakiplerinden olan Kpenhag, hakkında sorulan, Kopenhag kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler? Sorularının cevapları haberimiz içerisinde yer alıyor. İşte ayrıntılar…

Kopenhag kimin?

FC Kopenhag veya FC København, Danimarka’nın en başarılı futbol kulüplerinden biridir. 1992 yılında Avrupa’nın en köklü futbol kulübü Kjøbenhavns Boldklub ile Boldklubben 1903 kulüplerinin birleşmesiyle oluşan takım, Kopenhag’daki 38,065 seyirci kapasiteli Parken Stadı’nda maçlarını yapmaktadır. Kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasını geçerek ikinci tura çıkan ilk Danimarka ekibidir.

Kulüp, 2019-20 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turunda İstanbul Başakşehir FK’yı saf dışı bırakarak tarihi bir başarıya imza atmıştır. COVID-19 salgını sebebiyle Köln’de tek maç usulüyle oynanan çeyrek finalde ise Manchester United FC’ye 1-0 kaybederek turnuvaya veda etmiştir. Kulübün en büyük rakibi Brøndby IF takımıdır. Bu iki takım arasındaki maçlar Kopenhag Derbisi olarak adlandırılmaktadır. 

Danimarka’nın en köklü takımlarından olan Kopenhag başkanlık sistemi ile yönetilen bir kulüp olarak karşımıza çıkıyor. Kopenhag kulübünün başkanı Bo Rygaard olarak biliniyor.



Barış Çakıcı kimdir aslen nereli? Barış Çakıcı kaç yaşında? Barış Çakıcı ne iş yapıyor?

Kadro değeri ve oyuncuları kimler?

Sık sık Avrupa kupalarında Türk takımları ile eşleşen ve son olarak 2022-2023 sezonunda Şampiyonlar ligi Play-Off turunda Trabzonspor’u eleyen Kopnhag’ın piyasa değeri 61 Milyon Euro olarak karşımıza çıkıyor.

İşte Kopenhag kadrosunda bulunan oyuncular:

  1. Kamil Grabara
  2. Theo Sander
  3. Andreas Dithmer
  4. Denis Vavro
  5. Davit Khocholava 
  6. Valdemar Lund
  7. Nicolai Boilesen
  8. Birger Meling
  9. Christian Sörensen
  10. Kevin Diks
  11. Elias Jelert
  12. Peter Ankersen
  13. William Clem
  14. Viktor Claesson
  15. Lukas Lerager
  16. Rasmus Falk
  17. Mohamed Elyounoussi
  18. Diogo Gonçalves
  19. Luther Singh
  20. Roony Bardghji
  21. Akinkunmi Amoo
  22. Elias Achouri 
  23. Jordan Larsson
  24. Andreas Cornelius
  25. Khouma Babacar
  26. Orri Óskarsson

Kaynak: Hatice Zeybek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related