Ocak ayında asgari ücrete rekor zam geliyor! Son dakika 2024 Asgari ücret zammı belli oldu! – Sarıgöl Gündem Gazetesi

Date:

Ocak ayında asgari ücrete rekor artış! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarına göre belirlenen asgari ücret zammında değişikliğe gittiklerini açıkladı. Şimşek, 2023 yılında asgari ücrete ek zam yapılacağını ve milyonlarca çalışanın yüzünü güldüreceklerini söyledi. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRETLİLER SEVİNÇLİ! BAKAN ŞİMŞEK’TEN TARİHİ ZAM AÇIKLAMASI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretli çalışanlara müjdeli haberi verdi. Asgari ücret zammının enflasyon hedefine göre belirleneceğini söyleyen Bakan Şimşek, memur ve emekli maaşlarının da Ocak 2024’te yeni bir hesaplama yöntemine göre artacağını ifade etti. Bu bağlamda 6 aylık enflasyon oranı önemli bir rol oynayacak.



Manisa 9 Eylül 2023 güncel döviz fiyatları 9 Eylül Dolar kaç TL

Bu oran ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Orta Vadeli Program’da (OVP) yer aldı. Buna göre yıl sonunda enflasyonun yüzde 65 seviyesine ulaşması öngörülüyor. Bu durum hem SGK hem Bağ-Kur emeklilerinin hem de memur ve memur emeklilerinin maaşlarını etkiledi. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için belirleyici olan 6 aylık enflasyon yüzde 37,76 olurken, memurlar ve memur emeklileri için de enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı dahil yüzde 49,46 oranında bir zam çıktı.

OVP’de belirtilen 2023 yıl sonu enflasyon oranı ve 2024 yılı enflasyon tahmini Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu için de bir kriter olacak. Geçmişte yapılan asgari ücret zamlarına bakıldığında gerçekleşen enflasyondan daha fazla zam yapıldığı görülüyor. Bu yıl da yine yüzde 65 yıl sonu enflasyonu asgari ücret zamlarını belirleyecek.

ASGARİ ÜCRETLİLERE SÜPER ZAM! BAKAN ŞİMŞEK’TEN ENFLASYON HESABI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bir canlı yayına katılarak Ocak ayında gerçekleşecek zammın tahminlerini paylaştı. Erdursun, Orta Vadeli Program’ın (OVP) yüzde 65 enflasyon öngörüsüne göre hesaplamalarını yaptığını söyledi. Erdursun, “Asgari ücret için hükûmetin daha fazla artış yapabileceğini düşünüyorum, çünkü bunun için kendi bütçesinden para harcamayacak.

Bu yüzden yüzde 50 civarında bir zam bekliyorum. Çünkü 2024’ten sonra asgari ücrete zam yapılmayacak. Böylece asgari ücret 17 bin lirayı aşacak” dedi. Yüzde 38’lik bir zam olması halinde ise asgari ücretin 15 bin 750 lira olacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related