Marketlerde alkol satışı yasaklandı mı? 2023 2024 – Sarıgöl Gündem Gazetesi

Date:

Marketlerde alkol satışı hakkında insanlar çok fazla soru soruyorlar. İşte bu sorulardan olan Marketlerde alkol satışı yasaklandı mı? 2023 2024 yılında alkol satışı hakkında tüm gelişmeleri öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz.

Marketlerde alkol satışı yasaklandı mı? 2023 2024

Tek bir seferde veya zaman içinde çok fazla içki içmek sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.

İşte alkolün vücudunuzu nasıl etkileyebileceğinin belirtileri:

Beyin:
Alkol beynin iletişim yollarına müdahale eder ve beynin görünüşünü ve çalışma şeklini etkileyebilir. Bu bozulmalar ruh halini ve davranışları değiştirebilir ve net düşünmeyi ve koordinasyonla hareket etmeyi zorlaştırabilir.

Kalp:
Uzun bir süre boyunca veya tek bir seferde çok fazla içmek kalbe zarar verebilir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere sorunlara neden olabilir:



E120 nedir zararları nelerdir? E120 içeren Gıdalar

  • Kardiyomiyopati – Kalp kasında gerilme ve sarkma
  • Aritmiler – Düzensiz kalp atışı
  • İnme
  • Yüksek tansiyon

Karaciğer:
Aşırı alkol tüketimi karaciğere zarar verir ve karaciğerde çeşitli sorunlara ve iltihaplanmalara yol açabilir:

  • Steatoz veya yağlı karaciğer
  • Alkolik hepatit
  • Fibrozis
  • Siroz

Pankreas:
Alkol, pankreasın toksik maddeler üretmesine neden olarak pankreatite, yani pankreastaki kan damarlarının tehlikeli bir şekilde iltihaplanmasına ve şişmesine yol açabilir ve bu da düzgün sindirimi engeller.

Kanser:
Ulusal Kanser Enstitüsü’ne göre: “Alkol tüketiminin çeşitli kanser türlerine neden olabileceği konusunda güçlü bir bilimsel görüş birliği vardır. ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı Ulusal Toksikoloji Programı, Kanserojen Maddeler Raporu’nda alkollü içecek tüketimini bilinen bir insan kanserojeni olarak listelemektedir.

“Kanıtlar, bir kişi ne kadar çok alkol alırsa – özellikle de bir kişi zaman içinde düzenli olarak ne kadar çok alkol alırsa – alkolle ilişkili bir kansere yakalanma riskinin o kadar yüksek olduğunu göstermektedir.

Günde bir kadehten fazla içki içmeyenler ve aşırı içki tüketenler (bir oturuşta kadınlar için 4 veya daha fazla, erkekler için 5 veya daha fazla içki tüketenler) bile bazı kanserler için az da olsa artmış riske sahiptir. 2009’daki verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kanser ölümlerinin tahmini %3,5’i (yaklaşık 19.500 ölüm) alkolle ilgilidir.”

Alkol tüketimi ile belirli kanser türlerine ilişkin artan riskler arasında açık modeller ortaya çıkmıştır:

Ağız boşluğu, farinks ve larinks kanserleri dahil olmak üzere baş ve boyun kanseri.
Özofagus kanseri, özellikle özofagus skuamöz hücreli karsinomu. Ayrıca, alkolü metabolize eden bir enzimde kalıtsal bir eksiklik olan kişilerin alkol tüketmeleri halinde özofagus skuamöz hücreli karsinom riskinin önemli ölçüde arttığı bulunmuştur.
Karaciğer kanseri.
Meme kanseri: Çalışmalar, alkol alımı arttıkça kadınlarda meme kanseri riskinin arttığını tutarlı bir şekilde bulmuştur. Günde yaklaşık 1 içki tüketen kadınların meme kanserine yakalanma olasılığı, hiç içki içmeyen kadınlara göre yüzde 5 ila 9 daha yüksektir.
Kolorektal kanser.
Bağışıklık Sistemi:
Çok fazla içki içmek bağışıklık sisteminizi zayıflatarak vücudunuzu hastalıklar için çok daha kolay bir hedef haline getirebilir. Kronik içicilerin zatürre ve tüberküloz gibi hastalıklara yakalanma olasılığı, çok fazla içmeyenlere göre daha yüksektir. Tek bir seferde çok fazla içmek, vücudunuzun enfeksiyonları önleme yeteneğini yavaşlatır – sarhoş olduktan 24 saat sonrasına kadar bile.

Marketlerde alkol satışı yasaklandı mı? 2023 2024 sorusu sık sık soruluyor. Şuan için alkol satışı ve yasağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak: Mehmet Pamuk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related